Duma Reizen

Ile Ste-Marguerite

Ile Ste Marguerite                                             129€/pers

Departure 11h00 – Return 18h00

INCLUSIEF Lunch & dranken en snorkelen

Gedurende deze bijzondere boottrip met een speed boat zullen we kennismaken met het grootste eiland van de Iles des Lérins, Sainte Marguerite. Ook dit eiland heeft grote historie en natuurschoon voor u in petto.

Met een vertrek vanuit de haven van Mandelieu, zullen we in ongeveer een half uur op het eiland arriveren waarna we zullen starten met een tour over schitterende wandelpaden en langs oude ruines. U zult versteld staan van de imponerende natuur en azuurblauwe zee. Via de chemin de Eucalyptus, een prachtige laan die dwars het eiland doorkruist, zullen we arriveren bij de barakken van de légionairs (het vreemdenlegioen) Hiernaast ligt echter de grootste publiekstrekker van het eiland: het Fort Royal, bekend van het verhaal van de Man met het Ijzeren Masker geschreven door Victor Hugo.

Het verhaal van de Masque du Fer is een van de grootste mysteries uit de Franse geschiedenis, dat al meerdere malen verfilmd is met Gérard Dépardieu en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen. De tweelingbroer van Lodewijk de 14e heeft hier maarliefst 5 jaar in gevangenschap geleefd. Tijdens de tour door het fort, gebouwd door Vauban, zult u zijn cel bezoeken en met eigen ogen aanschouwen in welke omstandigheden deze man heeft moeten overleven. Aangrenzend treft u in het Musée de la Mer vele Romeinse vondsten die in zee, recht voor het eiland zijn gevonden.

Bij terugkeer naar de boot waar we de lunch zullen nuttigen, is er gelegenheid te gaan snorkelen. Er is snorkelapparatuur aanwezig in elke mogelijke maat, en zullen u leren snorkelen indien het de eerste keer is. U zult zien dat u binnen no-time omgeven bent door scholen bontgekleurde vissen.

Maak uw vakantie nog specialer met een exclusieve excursie met een privéboot naar een van de meest onbekende en best bewaard gebleven geheimen van de Côte d’Azur.

Vraag naar onze introductiefilm of onze fotoboeken!